Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Akupunktúra

Az akupunktúra Távol-Keletről származik, történelmi dokumentumok igazolják létezését Sri Lankán, Kínában, Japánban.  Ha az akupunktúrát említjük, általában a kínai akupunktúrára gondolunk. A hagyományos kínai orvoslásban a gyógyító a páciensek betegségének megelőzése érdekében művelte. Más szóval, az akupunktúrát az egészség megőrzése érdekében alkalmazták.

MIT GYÓGYÍT AZ AKUPUNKTÚRA?

– fájdalmakat: a nyakban, gerinc mentén, csuklókban, izmokban, isijászt és más fájdalmakat az idegek mentén, izületi gyulladást…
– hangulat-ingadozásokat: depressziót, idegességet…
– álmatlanságot
– szédülést
– fejfájást és migrént
– krónikus allergia kiváltotta szinúszgyulladást és bronhitiszt
– gyomorbántalmakat és fájdalmakat
– székrekedést és aranyéret
– csökkent/megnövekedett étvágyat
– elhízottságot
– duzzadást (felhalmozódott víz vagy limfociták miatt)
– vizelési gondokat
– éjszakai vizelést
– a prosztata kóros nagyobbodásat és gyulladását
– rendszertelen vagy fájdalmas menstruációt
– pattanásokat, ekcémát vagy más bőrelváltozásokat
– segít leszokni a dohányzásról

Vannak-e olyan emberek, akiknek nem szabad akupunkturális kezelésben részesülniük?

Az érzékeny páciensek száma nagyon kicsi. A következő esetekben nem alkalmazzuk az akupunktúrát:
– olyan betegeknél, akik gyógyszert szednek (erős pszichotropikus gyógyszereket, immunodepresszíveket stb.)
– nagyon idős és kimerült embereknél
– heveny alkoholmérgezések esetében
– heveny mérgezések esetében
Az Ön kiválasztott orvosa tájékoztató jellegű beszélgetés és orvosi vizsgálat után megfelelő döntést hoz az akupunktúra alkalmazásáról.

Milyen előkészületek szükségesek?

Elegendő időt kell szentelni az előkészületeknek és a kezelésnek. Kényelmesen kell felöltözni. Az erős arcfesték, a parfüm és az ékszer nem ajánlatos. Kezelés előtt kerülni kell a kiadós étkezést és a fizika megrőltetést.

Veszélyes lehet-e az akupunktúra?

Minden páciensnek tudnia kell az akupunkturális kezelés előtt, hogy ez a legbiztonságosabb gyógyítási mód. Az akupunkturális gyógyítás alatt és után nincsenek mellékhatások, tehát ez a módszer nem ártalmas.

Nem szeretem a tűket!

A páciensek többsége nem szereti a tűket, de a kezelés során kellemesen csalódnak, hiszen alig érzik a tűszúrást. Mégis tudni kell, hogy a tűszúrásokon kívül más módja is lehet az akupunkturális pontok ingerlésének pl.:
– akupresszúra
– moxaterápia (moxibustion) avagy az akupunktúrás pontok hővel való ingerlése
– lézeres akupunktúra
– mikrohullámú akupunktúra
– ultrahangos akupunktúra
– és más.

Két gyakran előforduló kérdés:

1. Fáj-e?
2. Meddig tart?

1. Fáj-e? A válasz: nem fáj!

A páciens fájdalommentesen távozik abban az esetben, ha olyan orvost választ, akiben megbízik. Hinnie kell az akupunktúrás gyógymódban. Amennyiben hisz benne, ezt a gyógymódot nem éli meg kellemetlenségként. Erről tanúskodnak az elmúlt évek tapasztalatai.

2. Meddig tart a gyógyítás?

Erre a kérdésre akkor tudunk válaszolni, ha előzőleg tüzetesen megvizsgáltuk a beteget. Íme néhány adat azok számára, akik még nem részesültek akupunktúrás kezélésben. A gyógyítás szeánszokban történik; egy ilyen kezelés 10-15 percig tart. Amennyiben krónikus betegségről van szó, a kezelés egy vagy több gyógyító eljárást igényel. Egy eljárás 10 kezelést tartalmaz, amely minden nap vagy ennél ritkábban alkalmazható (pl. heti 2-3 alkalommal).

Megmarad-e hosszabb ideig a tünetmentes állapot?

A betegség előrehaladottságától függően alakul a gyógyulás folyamatának időtartama, hiszen a tünetek teljesen megszűnhetnek, mint pl. a migrén, az éjszakai vizelés, a fájdalmas havi vérzések stb. esetében.

Érezhető lesz-e a javulás már az első alkalommal? Igen, azoknál a betegeknél, akik valamilyen fájdalomra panaszkodnak.

Utaznia kell, és aggódik mi lesz az akupunktúrás kezelésével? Káros hatás nincs, alkalomadtán felhelyezhető egy tű a fülcimpába. A kezelés folytatódhat, amikor a beteg visszatér az útról.

Abba kell-e hagyni a hagyományos gyógymódot, ha az akupunktúrát szeretné alkalmazni? Az Ön akupuntúrával foglalkozó orvosa megfelelő választ tud adni kérdésére. Bizonyított, hogy nagyon jó összhangban hozható egyik-másik gyógymód.

CATGUT EMBEDDING” a túlsúly és az elhízás kezelésénél eredményes

Diétázni kell-e, ha kezelésre készül a páciens? Nem szükséges. Mégis jó tudni, hogy az étkezés módjának és mennyiségének megváltoztatása komolyabb szerepet tölt be a gógyítás során, mint gondolnánk. Részletesebb útmutatót az akupunktúrával foglalkozó szakorvosa adhat.

Lehet-e akupunktúrával súlyosabb betegségeket gyógyítani? Igen, sikeres a súlyos betegségek gyógyítása is.

A fenti szöveg révén meg szerettem volna ismertetni ezen oldal olvasóit az akupunktúra alapjaival és érdekességeivel. A hatékonyabb munka és a minél jobb eredmények érdekében, az érdeklődőknek időpontot kell egyeztetniük Dr. Katarina Badawinál.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774