Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Kvantum gyógyászat

Kvantum gyógyászat

A kvantum gyógyászat akkor került köztudatba, amikor a kvantumfizikusok felismerték az élő rendszerek és sokoldalúságuk anyagi megnyilvánulásaiban jelentkező új problémák radikális megközelítésének lehetőségét.

A gyógykezelés kvantum jellegű megközelítése azon a tényen alapszik, hogy minden élő szervezet elektromágneses sugárzás forrása. A diagnózis abból indul ki, hogy minden egészséges szerv vagy testrész ép vibrációkat (frekvenciát) közvetít, az elváltozott hullámokkal ellentétben. A korzszerű technológiának köszönhetően ma képesek vagyunk ezen vibrációk mérésére, azaz kezelésére, gyógyítására.

A holisztikus (a holisztikus gyógyászat a whole angol szóból származik, jelentése: egész, teljes, mindent magába foglaló) energetikus, vibrációs, kvantum gyógyászat, amelyet gyakran a 21. század gyógyászatának is nevezünk, sőt az utóbbi időben egyre több követője van a hivatalos gyógyászat terén is. Már évezredek óta ismertek az egészséges élet tudományai és fortélyai, a megelőzés, valamint a test úgymond öngyógyításra való serkentése. Mindenekelőtt itt van a hagyományos kínai gyógyászat (akupunktúra, herbalisztika, tai-chi, chi-gong), indiai ayurveda, jóga, aroma-, kristály-, hang-, szín-, érintés- és masszázsterápia, továbbbá rituális táncterápia stb. Mindezek a módszerek az embert egészként tekintik, vagyis a test, az elme és a lélek közötti egyensúlyaként.

Országunkban számos orvos, de legfőképpen azok, akik már régóta tanulmányozzák és aktívan foglalkoznak a klasszikus akupunktúrával és homeopátiával, rögtön felismerték a különböző energia-kvantum rendszerek lehetőségeit és sikeresen használják ezeket.

Mi az egészség?

Az egészséges ember a dinamikus fizikai, szellemi, mentális és lélektani egyensúly megtestesítője. Az egészség az életenergia testen keresztüli áramlását, a betegség pedig annak stagnálását vagy fennakadását jelenti. Még ezer évvel ezelőtt a kínai orvosok az életenergia áramlását a patak folyásához hasonlították, a forrástól a torkolatig. A jó egészséghez, annak megőrzéséhez és a felépüléshez mindenekelőtt aktív és felelősségteljes hozzáállást kell tanúsítanunk önmagunk és a környezet felé. Abban az esetben a folyamatok hatásai és a kezelés sikeressége jobb és hosszabban tartó lesz. Minden élőlény építő elemének minosíthető a természetes hajlam az öngyógyulás felé. Ez megszakítás nélkül történik, tudat alatti szinten.

Ha a tudati szinten adnánk esélyt ennek az öngyógyulási folyamatnak, az felgyorsítható lenne. Hogyan?

Első lépés: a káros szokások fokozatos, de nélkülözhetetlen kiiktatása (túlsúly, egészségtelen és minőségtelen étkezés, az étel, az alkohol, a kávé, a cukor, a dohány mértéktelen fogyasztása, inaktivitás, fizikai, érzelmi és mentális elhanyagoltság). Egyik kezelés sem lesz sikeres és tartós hatású, ha folyton hibákat követünk el, illetve megismételjük azokat.

Második lépés: alkalmazni a külső méregtelenítő módszereket – természetes kezelések, az energia-gyógyászat (akupunktúra, aromaterápia, homeopátia, mágnesterápia, kiropraktika, szín-, fény-, hang- és növényterápia, detoxikáció, stb.) vagy a felsorolt kezelések kombinációja (például a SCIO-n keresztül)

A stressz és annak hatása a dinamikus egyensúlyra, amely az egészséget jelenti

A stressz mindaz, ami az életünket kizökkenti az egyensúlyból. Ha sokáig tart, kárt okoz az egészségünknek, mert a test a tartalékait és erejét arra használja, hogy természetes módon harcoljon ellene. Néhány stresszt kiváltó ok:
– mérgek (étel, víz, levegő szennyezettsége, nehéz fémek, vegyszerek, mosószerek, kozmetikai készítmények…),
– mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, paraziták, gombák)
– trauma (fizikai, pszichikai, érzelmi)
– környezeti hatások (nedvesség, szél, szárazság, meleg, hideg, technológiai és más sugárzások)
– étkezési hiányosságok vagy többletek (ásványi anyagok, vitaminok, fehérjék, zsírok…)
– mentális, érzelmi okok (tulságos aggodalom, félelem, harag, kapzsiság, lehangoltság, szomorúság), de ugyanakkor a szeretet, a barátság hiánya, intelektuális stimuláció, tudatlanság és tudatalatti eljárások, amelyek kihatnak a testünkre, örökletes tényezők, konstitúció stb…

Szerbiában megalakult a Kvantum Gyógyászat Szerb Orvosok Közössége Akupunktúra Szakosztályának és a Quanttes Kvantum Gyógyászat Népszerűsítése és Fejlesztése Egyesületének Aktívája, amely a moszkvai székhelyű Nemzetközi Kvantum Gyógyászat Társulatának a tagja.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774