Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Ortopédia

Mikor van szükség a vizsgálatra?

Az ortopédiai vizsgálat során az ortopéd orvos tájékozódik a beteg korábbi mozgásszervi betegségeiről, a végzett műtétekről, sérüléseiről. Információkat gyűjt a munkakörülményekről, szabadidő tevékenységekről. Az ortopédiai vizsgálat következő lépése a panaszok, a fájdalom felmérése, a tartás-, és járásvizsgálat, az ízületi tengelyeltérések – mellkas, gerinc és az ízületek alaki vizsgálata .

Azután következik a gerinc funkcionális vizsgálata, a kis-, és nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd, boka) mozgásterjedelmének és deformitásainak vizsgálata. A perifériás idegek vizsgálata során az ízületek működését végző izmok beidegzését, a reflexeket mérik fel.

A vizsgálatokat képalkotó diagnosztikai eljárások segítségével – röntgen, UH (ultrahang), CT (komputertomográfia), MR (mágneses rezonancia) részletes képet nyerhetünk a vizsgált területről.

Keresse fel az ortopédiát az alábbi tünetek fennállása esetén:

  • ízületi fájdalom
  • derékfájás
  • degeneratív elváltozások (ízületi kopás, csontkinövés, kalapácsujj stb.)
  • sportbalesetek (szalag szakadás, rándulás, törést stb.)
  • gyermekkori rendellenességek (gerincferdülés, lábdeformitás, lúdtalp stb.)
  • mozgáskorlátozottság

A csípő ultrahang vizsgálata

A csípő ultrahangos vizsgálatával nemcsak a csípőficam, hanem az alulfejlett csípőízület is kiszűrhető. A vizsgálat különösen javasolható olyan babáknál, akiknek a családjában csípőficam fordult elő, vagy ikerterhességből, farfekvésből születtek. Az esetek 70-80%-ában az újszülött csípője már érett, további kontrollt nem igényel.

A csípő ultrahang vizsgálattal felfedezett elváltozások pici korban könnyen orvosolhatók. Kóros eltérés esetén kontroll vizsgálatra, illetve ortopédus segítségére lehet szükség.

A gyermek elkészítése a vizsgálatra:

  • hozzák magukkal: a betegkönyvet, elbocsájtólevelet a szülészeti-osztályról, korábbi eredményeket, leleteket
  •  textil pelenkát, cumisüveget, a gyermek kedvenc játékát
  • és ha mód van rá legyenek szivessek a vizsgálat előtt egy órával a gyermeket megetetni

Kezelési lehetőségek a poliklinikán

Az orvos elvégzi a vizsgálatot és felállítja a kezelés folyamatát. A Badawi Poliklinika holisztikus rendelőjében széleskörű alternatív kezelési gyógymódok is a rendelkezésükre állnak. Az akupunktúra alkalmazása nagyon gyors és eredményes javulást eredményez a gyógyulásban.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774