Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Gasztroenterológia

Mivel foglalkozik a gasztroenterológia?

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik ága, amely az emésztőszervi betegségek (nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, máj, epehólyag-epeutak, hasnyálmirigy) vizsgálatával és gyógyításával foglalkozik. A gasztroenterológiai kivizsgálást és kezelést gasztroenterológus szakorvos végzi. A gyomor-bélrendszer tünetei alapján sokszor még szakorvos számára is csak vizsgálatokkal pontosítva dönthető el, hogy milyen betegséghez kapcsolható.

Emésztőszervi panaszok, amelyek súlyos állapotot is jelezhetnek, ezért azonnal orvoshoz kell fordulni:

-tartós étvágyatlanság, testsúlycsökkenés, hányás, vérhányás, nehéz nyelés, fájdalom nyeléskor, véres köpet, mellkasi fájdalom, véres széklet, görcsös vagy szúró hasi fájdalom, verejtékezés, ájulás, magas pulzusszám, csomó a hasban.

Hogyan kell készülni a vizsgálatra?

Ha személyessen vagy telefonon keresztül jelentkezik, bővebb tájékoztatást a személyzettől kaphat. Amennyiben e-mailt írt nekünk, választ kap rá levél/mail formájában. A vizsgálatra való előkészületek nagyban függnek maga a kivizsgálási mód alkalmazásától.

Mit kell magunkal vinni a vizsgálatra?

Minden korábbi orvosi leletet, laboratóriumi eredményeket, röntgen felvételeket és az orvosok korábbi jelentéseit.

A gasztroenterológus feladata

Látható, hogy a tünetek milyen sokfélék lehetnek. A gasztroenterológus feladata, hogy a tünetek alapján felállítsa a diagnózist, megállapítsa, milyen betegség áll a háttérben. Szükség esetén más szakorvos szakvéleményét is ki kéri. A poliklinikán kiváló specialisták dolgoznak, modern diagnosztikai berendezésekkel. Amennyiben a pontos diagnózis felállításához további orvosi vizsgálatokra van szükség, a gasztroenterológus megszervezi a teljeskörű belgyógyászati szűrővizsgálatok elvégzését. Így gyorsan elkezdődhet a kezelés, gyógyítás.

A szükséges vizgálatokat gyorsan és könnyen elintézheti nálunk a Badawi Poliklinikán.

A poliklinikán bejelentkezhet a gasztroszkópia endoszkópos vizsgálatára is.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774