Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Bőrgyógyászat

Néhány szó a bőrről

A bőr fontos emberi szerv, amely a teljes testet befedi és védi a környezeti hatásoktól. A bőr alapvető funkciója hogy védje a szervezetet a mechanikai sérülésektőlés a környezetből érkező kémiai, biológiai hatásoktól, kórokozóktól, vírusoktól, fénytől, az alapvető tápanyagok kimosódásától.

A szervezet hőszabályozása és a víz-elektrolit egyensúly fenntartása;

  • érzékelés – érintés, hőmérséklet, nyomás és bőrsérülés;
  • Vitamin D3 szintézis– a csontfejlődéshez szükséges;
  • Alapvető tápanyagok felszívása – a levegőből, kozmetikumokból és a speciális kötszerekből;
  • Víz és zsír raktározása;
  • Esztétikai és kommunikációs funkció

…..és ezért

A dermatológus-bőrgyógyász feladata a bőr daganatos elváltozásainak felismerése, a megelőző szűrő vizsgálatok elvégzése, például a bőr átvizsgálása, anyajegy szűrése. A bőrgyógyász diagnosztizálja és gyógyítja a bőr, a külső nemi szervek, a köröm, a haj, és száj jó és rosszindulatú elváltozásait. Bőrgyógyász szakorvoshoz fordulhat például a bőr és a köröm gombás megbetegedésének gyanújával, ekcémával és viszketéssel, pikkelysömörrel, túlzott verejtékezéssel, aknéval és rosaceával kapcsolatos problémákkal.

A kezelések

A vizsgálat után az orvos elrendeli a különböző krémek, zsírok alkalmazását a bőrön, vagy a bőrbetegség fajtájától függően gyógyszeres kezelést ír ki, szirupot vagy inyekciókat. A továbbiakban ellenőrző vizsgálatokat rendel el, ahol követni tudja a beteg állapotát és a javulási eredményeket.

A bőrgyógyász rádióhullámos sebészeti-Ellman eljárást is alkalmazhat, mellyel eltávolítja a bőr sérült vagy elhalt hámrétegét, és patohisztológiai kivizsgálásra küldi.

A bőrgyógyász ea beteget további laboratórumi vizsgálatokra küldheti , beutalót adhat allergia teszt elvégzésére, valamint beutalót és szakmai véleményt kérhet: gasztroenterológustól, sebésztől. A poliklinika holisztikus rendelőjébe kérheti az akupunktúrás kezelést, pszihológus és a homeopata véleményét, valamint a Bach-virágcseppek, virágterápia alkalmazását is.

Érdekesség

Ha szeretne valami újat és érdekeset megtudni ezzel a témával kapcsolatossan, akkor olvassa el Torvald Detlefsen és Ridiger Dalke könyvét ”Bolest kao put “.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774