Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Rádióhullámos sebészet – ELLMAN

Rádióhullámos sebészet – ELLMAN

A rádióhullámos sebészetet vagy rádiósebészetet bőrgyógyászati, nőgyógyászati beavatkozásoknál, plasztikai vagy rekonstrukciós műtéteknél, érsebészeti és proktológiai eseteknél, ORL, urológiai és más panaszok sebészeti megoldásánál alkalmazzák. Használata a kisebb sebészeti beavatkozásoknál ugrásszerűen megnőtt, s most már más sebészeti technikáknál összehasonlíthatatlanul jobb eredmények mutathatók fel.

Mi a rádiósebészet?

A rádiósebészet egy olyan eljárás, amellyel a szövetet elektromos energiai segítségével távolítják el vagy semmisítik meg. Ez az energia a szövet ellenállása miatt hővé alakul át, de az elektrosebészeti eszközöktől eltérően a hő ebben az esetben magában a szövetben keletkezik, maga az elektróda hideg marad. Lényegében ez egy sebészeti eljárás, amely kényelmes a beteg számára, hiszen rövid ideig tart, fájdalommentes és vérzésmentes.

A rádiósebészet lehetővé teszi az egészen vékony vágást és a tű hegyével történő koagulálást. Fejlett rádióhullámos technológiát képvisel, amely jó sebészi ellenőrzést, nagy pontosságot jelent, és biztonságos a páciens számára. A 4 MHz-es magas frekvencia minimalizálja a hőszóródást, ezzel együtt pedig a csökkenti a sejtállomány károsítását illetve a környező szövetek sérülését. Ennek a beavatkozásnak az előnyei: kisebb műtét utáni diszkomfort, javul a sebgyógyulás folyamata, kisebb hegszövet-kialakulás, ami elsődleges fontosságú a bőrsebészetben.

Ez magában foglalja a bőrön illetve nyálkahártyán keletkezett elváltozások, mint amilyenek a kondilómák, anyajegyek, szemölcsök, különböző bőrkinövések eltávolítását. Külön kell hangsúlyozni, hogy az eltávolított anyag elküldhető kórszövettani elemzésre – ha az orvos ezt szükségesnek látja.

A beavatkozáshoz nem szükségesek különleges előkészületek, a beavatkozást követően a páciensnek egyszer-kétszer el kell jönnie ellenőrzésre – és ez minden!

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774