Üdvözöljük a Badawi Poliklinika honlapján!

Munkaido : Hétfőtől-péntekig 07-19h, szombaton 07-13h
  Kapcsolat : +381 (0)24 553-774 |

Laboratóriumi vizsgálatok

Laboratóriumi vizsgálatok

Szükségesek -e különösebb előkészületek ?

Fontos a szervezet megfelelő előkészítése a laboratóriumi vizsgálatok előtt, hiszen ez nagyban befolyásolhatja az eredményeket. A vérvizsgálatokat legjobb azonnal reggel elvégezni még étkezés előtt, de egyes kivizsgálásoknál a vérvételnek az utolsó étkezést követő 10-12 óra elteltével kell megtörténie.

Amennyiben szükséges a nyál vagy a nyelv alatti törlet kivizsgálása, akkor ezt legjobb még fogmosás és a szájüreg öblítése előtt elvégezni. Ezért javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba velünk, jelentkezzen be a vizsgálatokra,  vagy kérjen telefonon bővebb tájékoztatást.

A vérvétel módjai

A vérvétel legtöbbször ülő helyzetben történik, de amennyiben ez Önnek gondot jelent, a laboratóriumban dolgozó személyzettel egyeztetve, az ott elhelyezett fekvőhelyen kényelembe is helyezheti magát.

Miért szükségesek a laboratóriumi vizsgálatok?

A laborvizsgálat tulajdonképpen a testnedvek összetételét és az azokban előforduló különféle biológiai-kémiai anyagok jelenlétét és mennyiségét vizsgálja, határozza meg. A vérvétel során a levett minta egy speciális laboratóriumba kerül, ahol erre képzett szakemberek különféle eljárásokkal és műszerekkel, számos segédanyag felhasználásával vizsgálják, mérik és határozzák meg a vérminta összetételét.

A laboratóriumi vizsgálatok nélkülözhetelenek a betegségek pontos diagnosztikájában és kezelésében.

Mikor lesznek meg az eredmények?

A legkorszerűbb laboratórimi felszerelések beszerzésével az ellenőrzések ma már gyorsan elvégezhetőek. Ilyen például a teljes vérkép, a vércukorszint- és a vizeletüledék-vizsgálat, CRP, Helicobacter Pylori, IgE. Egyes eredmények már három perc alatt elkészülnek. A SE- szedimentáció eredményei 20 perc elteltével kimutathatóak.

A Badawi Poliklinika társ laboratóriumai a munkában: “Biomedika”, “Megalab”, “Medlab” Novi Sad és a “Jugolab”.

A laborvizsgálatok segítségével kimutathatóak a fertőzéseket okozó baktériumok, vírus szerológiai vizsgálatok során bizonyos vírus elleni antitestek is. Vérvétellel sokféle egészségügyi problémára bukkanhatunk. Minél korábban annál jobb, mert így nagyobb az esélye az adott betegség gyógyításának.

Jelentkezzen be a vizsgálatra vagy lépjen kapcsolatba velünk. Telefon:+381 (0)24 / 553-774